• Proefles?

  Interesse? Vraag dan nu een proefles aan via
  onderstaande link.

  Meer info
 • Slagingspercentage

  Bij ons ligt het slagingspercentage boven het kringgemiddelde.

  Meer info
 • Pakketten

  Wij hebben een ruime keus aan pakketten.

  Meer info

Hoe werkt het

Wij adviseren iedereen die interesse heeft om bij ons te leren autorijden eerst een proefles te nemen. Deze intake zal 2 uur duren en vindt plaats samen met de rij-instructeur die je daarna ook als vaste instructeur zal krijgen. Tijdens deze intake kunnen we een paar dingen bekijken.

Allereerst kijken wij of het klikt met de instructeur. Dit is natuurlijk wel zo prettig aangezien je toch best wat uurtjes samen in de auto zal doorbrengen. Verder kunnen wij een inschatting gaan maken van je verkeersinzicht, de manier waarop je dingen oppakt en de controle die je hebt over de auto.

Dit alles zorgt ervoor dat wij samen met jou een passend pakket kunnen uitkiezen of samenstellen. Dit geeft goed inzicht in het tijdsbestek dat het behalen van je rijbewijs ongeveer in zal nemen.

Daarna is het natuurlijk helemaal aan jouzelf of je ervoor kiest bij ons je rijbewijs te gaan halen. Mocht je aan de hand daarvan voor ons kiezen dan zal je samen met je rij-instructeur gaan bepalen in welke frequentie de lessen plaats gaan vinden.

Wij streven ernaar dat iedereen in 1 keer slaagt voor zijn praktijkexamen. Mocht je onverwachts toch niet slagen dan wordt het 1e herexamen door ons betaald.

open

Heb ik een “eigen” instructeur?

Ja! Als het klikt hou je van les 1 tot slagen je eigen instructeur.

open

Hoe kan ik theorie-examen doen?

Theorie-examen kun je op verschillende tijden afleggen in een van de circa 30 theoriecentra van het CBR. Wie theorie-examen wil doen kan reserveren via de rijschool of de reserveringswebsite.

Vragen over de reservering? Kijk eerst hier.

open

Hoe oud moet ik zijn?

2toDrive

Je kan al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen nemen. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden is het mogelijk rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen

 

open

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Deze vraag wordt ons dagelijks gesteld. Hier kunnen we kort over zijn. Dit hangt helemaal af van hoe snel jij iets oppakt. Laten we dit hier over zeggen, een hele snelle leerling doet er gemiddeld  30 rijlessen over. Maar over het algemeen is 35 a 45 rijlessen nodig om te slagen. Dit is natuurlijk voor een ieder verschillend. Scherp zijn en goed opletten is ons motto. Onze instructeurs doen er alles aan om je in 1x te laten slagen in een zo kort mogelijke opleiding. Maar, wij streven er wel naar om een zekere, zelfbewuste en veilige kandidaat af te leveren.

open

Ik reken liever per les af, mag dat ook?

Natuurlijk mag dat. Wij noemen dat traditioneel lessen. De lesprijs is dan € 50 per uur.

open

Is een theoriecertificaat verplicht bij de eerste les?

Nee, maar het is wel verstandig om de theorie alvast door te nemen. Bij een tussentijdse toets en praktijkexamen moet je wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

open

Moet ik eerst theorie gaan halen?

Nee dat is niet nodig. Maar je moet wel zo snel mogelijk beginnen, hoe eerder de theorie hoe eerder je praktijkexamen of tussen tijdse toets kan worden vastgelegd. Theorie examen mag je al doen als je 16 jaar bent.

open

Wanneer kan ik beginnen met lessen?

Afhankelijk van ons rooster kun je al vrij snel beginnen met je rijopleiding. Bel even als je precies wilt weten wanneer je ingeboekt kan worden.

open

Wat is de geldigheidsduur van een theoriecertificaat?

De geldigheidsduur is 1,5 jaar.

open

Wat is een Eigen Verklaring (E.V.)?

De “Eigen Verklaring” is een lijst met vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid

Het is strafbaar de eigen verklaring niet naar waarheid in te vullen (volgens artikel 114 van de Wegenverkeerswet). Bovendien kan het niet naar waarheid invullen van je eigen verklaring leiden tot problemen met je verzekering als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. Zelfs als je geen schuld aan hebt aan de aanrijding!

Kosten van de eigen verklaring

Je kan je eigen verklaring indienen bij het CBR . De kosten voor een eigen verklaring zijn € 33,80.

Examenkandidaten moeten vanaf 1 november voortaan zelf hun Eigen Verklaring indienen bij het CBR.

Rijscholen kunnen de gezondheidsverklaring vanaf dat moment niet meer namens hun leerlingen inleveren bij het CBR. Volgens het CBR komt het nu nog te vaak voor dat de Eigen Verklaring niet juist wordt ingevuld, waardoor veel kandidaten na het rijexamen alsnog een medisch onderzoek moeten ondergaan.